Tellagami İle Kısa Eğitim Videolarınızı Oluşturun!

L

Tellagami  uzun zamandan beri kullanmış olduğum mobil yazılımlardan biriydi. Eğitim içerisinde Tellagami'nin kullanımının yaygınlaşacağı konusunda her ne kadar şüphelerim bulunsa da öğretmenlerin Tellagami'yi kullandığına çoğu yerde rastladım diyebilirim.

Tellagami Nedir ? 

Tellagami, sahne ve karakteri kendi isteğinize göre biçimlendirebileceğiniz ve bu yaratmış olduğunuz karakter üzerinden ses kaydı gerçekleştirerek konuşturabileceğiniz; sonuç olarak adeta bir ders öğretmeni dersini anlatıyorcasına bir video çıktısı veren, hoş ve kaliteli mobil uygulamalardan birisi. Mobil uygulama diyorum, çünkü Tellagami şu anda sadece iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilir durumda.

Kendi Tellagami Videomu Nasıl Oluştururum ? 

Aslında oluşturmak çok basit; temel aşamalarından bahsedecek olursak:

  1. Karakterini Seç : Karakterinizi seçin ve ten rengi, saç rengi, saç uzunluğu, göz rengi, kıyafeti gibi karakteristik özelliklerini sadece ekrana dokunarak görsel bir şekilde hazırlayın.
  2. Duyguyu Seç : Konuyu anlatacak olan karakterimizin ruh halini sen seç. Neşeli, üzgün, korkmuş… Ne yapıp yapmamak tamamen senin kararın!
  3. Karakterini Konumlandır : Sahne üzerinde karakterini konumlandır. Yan döndür, küçült, büyült… Yine her şey senin kararın.
  4. Arkaplanı Ayarla : Sahne fonu için ister kameranı kullan sınıf ortamının görüntüsünü koy, ister kendi doodle çizimini yap.
  5. Ses kaydını yap yada Diyaloğu yaz : Bu kısımda karakterin seslendireceği metin yada ses kaydını yapman gerekiyor. Sonuçta yaratmış olduğumuz öğretmenimiz öğrencilerinize ders anlatacak.
  6. Önizle : Yayınlamadan önceki son aşama. Bu zamana kadar yaptığın tüm çalışmaları video haline getirmeden önce izle.
  7.  Gami'ni Paylaş : Yapmış olduğumuz karakterin ismi Tellagami yazılımında Gami olarak isimlendiriliyor. Yaptığın çalışmayı yayınla ve paylaşmayı bu aşamada gerçekleştiriyorsun.

Tellagami iPhone Store Bağlantısı : https://itunes.apple.com/gb/app/tellagami/id572737805?mt=8

Tellagami Android Store Bağlantısı : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tellagami.Tellagami&hl=tr

Tellagami uygulamasını nasıl buldunuz ? Eğitimde kullanılabilirliği nedir ? Yorum kısmına yazacağınız değerli yorumlarınızla bu uygulamayı tartışalım.

alıntı

 

 

 

Yorumlar
Jordan Singer
2d
Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Non minima ipsum at amet doloremque qui magni, placeat deserunt pariatur itaque laudantium impedit aliquam eligendi repellendus excepturi quibusdam nobis esse accusantium.
2 replies
Brandon Smith
2d
Lorem ipsum dolor sit, amet consectetur adipisicing elit.
James Parsons
1d
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Distinctio dolore sed eos sapiente, praesentium.
Santiago Roberts
4d
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Iusto laborum in corrupti dolorum, quas delectus nobis porro accusantium molestias sequi.
Yorum Yap

Agave Kaktüsü Hikayesi

Admin

2. dönem 1. Yazılı Sınavı (Cevaplar)

Admin

Anlatım Bozukluğu (Test)

Admin

Cümlenin Ögeleri (Test)

Admin

Anlatım Bozukluğu (Cümleler)

Admin

Video

Etiketler